Anvendelse af Jagktkalender

Du kan få en jagtkalender ved enten at taste lokationen ind som længde/breddegrad eller ved at vælge en by (Klik på byens forbogstav i listen til højre). Herved fremkommer en liste over kendte byer som kan vælges. Når du vælger en by fra denne liste bliver valgbilledet til jagtkalenderen udfyldt med lokationen på den valgte by, og der er kun tilbage at vælge vis (evt vælger du hvad du vil have vist, se nedenfor) for at få vist en jagtkalender for den pågældende lokation.

Lokationerne for de enkelte byer er ikke nogle jeg har siddet og lavet manuelt, men nogle jeg har fundet på nettet på et tidspunkt. (beklager, ingen kildeangivelse, jeg kan ikke finde dem igen). Jeg har kontrolleret et par stykker som var ok, men nogen garanti findes ikke.

Jeg har testet en del lokationer og fået resultater som er indenfor +/- 2 minutter i forhold til andre kilder på nettet. Jeg bruger U.S. Naval Observatory Astronomical Applications Department når jeg tester, da jeg har fundet denne meget pålidelig og nøjagtig. Der er en del andre muligheder, men de er ikke alle lige nøjagtige.

Kendte Fejl

Efter at lokationer i Sverige er indlagt kan der forekomme situationer hvor solen ikke går ned/står op (Kiruna, nord for polarcirklen), og da min tidsformattering ikke er forberedt på dette går visningen ned. Jeg arbejder på en løsning af dette.

Solvisninger:

Der vises altid sol op og nedgangstid.
Tusmørke: Viser start/slut for borgerligt tusmørke. Borgerligt tusmørke er når solens centrum er mindre end 6 grader under horisonten. (Nautisk og astronomisk tusmørke er henholdsvis 12 og 18 grader under horisonten). Når der er atronomisk tusmørke hele natten kalder vi det i danmark for lyse nætter.
Solhøjde: Viser den højeste solhøjde for dagen samt tidspunkt for dette.
Daglængde: Viser dagens længde.

Månevisninger:

Måne op/ned: Viser hvornår månen står op/Går ned
Azimut: Azimut for månens op/nedgang
Fase: Viser månens fase.

Tilbage til Jagtkalender